Heerlijke Peruaanse ceviche bereiden? Zo doe je dat!
Floris begeleidt veel reizen in Latijns-Amerika. Wat doe jij nu je niet op reis kan? Juist, kokkerellen! In deze video laat Floris zien hoe je een heerlijke Peruaanse ceviche bereidt:
De recepten:
Leche de tigre, voor 2-3 personen
Ingrediënten:
- Verse gemberwortel, ter grootte van twee dobbelstenen, fijn gehakt.
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt.
- 4 gehakte takjes koriander.
- 6 limoenen.
- 2 Spaanse pepers.
- 1 theelepel zout.
Pers de limoentjes tot sap. Roer de gemberwortel, knoflook, koriander erdoorheen. 5 minuten laten intrekken. Voeg naar smaak de zout en Spaanse pepers toe tot je een fijne balans van smaken hebt. Zeef het mengsel. Hierin gaan later de vis laten garen.
Peruaanse ceviche van zeebaarsfilet, voor 2-3 personen
Ingrediënten:
- zout
- 1 grote rode ui
- 500 gram verse zeebaarsfilet, zonder graat, zonder huid
- 4 takjes koriander
- 2 Spaanse pepers, fijn gehakt.
bijgerechten:
- 1 a 2 zoete aardappelen, in schijfjes, laten koken tot ze zacht zijn, en mais. Na koken in koud water leggen.
- leche de tigre (tijgermelk), zie andere recept
Hak de rode ui tot uienringen. Laat ze weken in ijskoud water, zodat de smaak minder heftig wordt. Uitlekken en koud houden in de koelkast. Snijd de zeebaarsfilet in kleine stukjes. Voeg een snuf zout toe en meng het zout door de vis: dit opent de poriën van de vis. Twee minuten zo laten staan. Voeg de leche de tigre toe aan de vis, goed mengen. Voeg de ui, koriander en Spaanse pepers toe. Dien de vis op in het midden, en serveer de bijgerechten zoete aardappelen en mais aan de zijkant.