< Terug naar overzicht
Mooiste plekken Thailand

Mooiste plekken Thailand

Van de overweldigende drukte in de stadsjungle Bangkok, tot de serene rust aan de parelwitte stranden van de tropische kust. Thailand is niet voor niets al jarenlang dé favoriet van menig vakantieganger. De fraaie tempels, beroemde vechtsport en het overheerlijke streetfood; je kunt er geen genoeg van krijgen. Vandaar dat in dit blog de mooiste plekken in Thailand voor je uitgelicht zijn! 

Thailand staat al jarenlang aangeschreven als een gewilde bestemming. Laat je echter niet weerhouden door de populariteit van het land; er zijn altijd nieuwe hidden gems te ontdekken. Thailand is bovendien een ‘instapland’ als je voor het eerst een verre reis gaat maken. Maar ook de fervente reiziger haalt hier zijn avonturiershart op. Reis met ons mee van noord naar zuid langs de 5 mooiste plekken van Thailand.

1. Chiang Rai - het mystieke noorden

Chiang Rai, gelegen in het uiterste noorden van Thailand, is beroemd om de Witte Tempel (Wat Rong Khun) en de Blauwe Tempel (Wat Rong Suea Ten). Deze unieke en artistieke tempels zijn een lust voor het oog en bieden een bijzondere kijk op moderne Thaise kunst. De Witte Tempel, met zijn glinsterende witte façade en spiegelende mozaïeken, lijkt op een sprookjesachtig kasteel en symboliseert de zuiverheid van Boeddha. De Blauwe Tempel is daarentegen een serene en bijna etherische plek, met zijn diepblauwe interieur en prachtige muurschilderingen. Deze bestemming hoort natuurlijk in het rijtje mooiste plekken van Thailand thuis.


2. Sukothai - de oorsprong van Thailand

Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand, is beroemd om zijn historische park vol met goed bewaarde ruïnes en stoepa's. Een fietstocht door dit park is als een reis terug in de tijd, waarbij je de gloriedagen van het oude Siam herbeleeft. De indrukwekkende Boeddhabeelden en tempelstructuren, zoals Wat Mahathat en Wat Si Chum, geven een fascinerend inzicht in de oude Thaise beschaving en architectuur. Sukhothai staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en biedt een rustige en spirituele sfeer die je nergens anders vindt.

3. Bangkok - de bruisende hoofdstad

Bangkok is het kloppende hart van Thailand. Met zijn levendige markten, indrukwekkende tempels en het bruisende nachtleven is deze stad niet per se de mooiste plek van Thailand, maar absoluut een must-see. Bezoek het Grote Koninklijke Paleis, een complex van prachtige gebouwen en tempels, en de iconische Wat Arun tempel, gelegen aan de oevers van de Chao Phraya-rivier. Bangkok biedt ook een scala aan moderne attracties, van luxe winkelcentra tot trendy rooftop bars. Mis ook de levendige sfeer van de Chatuchak Weekend Market niet, waar je alles kunt vinden, van kleding en accessoires tot heerlijk streetfood. 

→ Verken Bangkok aan de hand van deze gids volop tips.

4. Krabi - natuurlijke schoonheid

Krabi staat bekend om zijn dramatische kalkstenen kliffen, helderblauwe wateren en idyllische eilanden zoals Koh Phi Phi en Railay Beach. Het is een paradijs voor klimmers en strandliefhebbers. Railay Beach, alleen bereikbaar per boot, biedt een ontspannen sfeer, prachtige stranden en spectaculaire uitzichten. De nabijgelegen Phi Phi-eilanden zijn wereldberoemd om hun kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en levendige onderwaterleven, waardoor het een ideale bestemming is voor snorkelen en duiken.

5. Koh Tao - duikparadijs

Koh Tao, ook wel bekend als Turtle Island, is een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Met zijn kristalheldere wateren en rijke onderwaterleven is het een paradijs voor duikers en snorkelaars. De koraalriffen rondom het eiland herbergen een overvloed aan mariene soorten, waaronder kleurrijke vissen, zeeschildpadden en zelfs rifhaaien. Koh Tao biedt ook een ontspannen sfeer, prachtige stranden en een scala aan duikscholen voor zowel beginners als ervaren duikers. 


→ Dit waren de 5 mooiste plekken in Thailand. Tijdens een een reis naar Thailand kun je niet alleen genieten van prachtige plekken, maar ook van heerlijk eten. Lees hier over de culinaire ervaringen van onze Product Manager Jacco.