< Terug naar overzicht
Top 10 stranden van Bali

Top 10 stranden van Bali

Bali, het eiland van de goden, is gezegend met een overvloed aan stranden die iedereen zal bekoren, van zonliefhebbers tot surfers en natuurliefhebbers. Niet voor niets trekt dit Indonesische eiland jaarlijks vele toeristen. Hier zijn de 10 mooiste stranden van Bali die je moet bezoeken tijdens je verblijf op dit prachtige eiland. 

Bali, gelegen in het hart van Indonesië, is een magneet voor reizigers van over de hele wereld. Met zijn warme tropische klimaat, rijke culturele erfgoed en uitgestrekte rijstterrassen, is het eiland een waar paradijs. De bevolking van Bali, voornamelijk Balinezen, staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, wat bijdraagt aan de onvergetelijke ervaring van elke bezoeker. Toerisme bloeit hier, vooral vanwege de diverse attracties die het eiland biedt, van tempels zoals de Tanah Lot en Uluwatu tempels tot de levendige kunstscène in Ubud. De stranden van Bali zijn echter de echte trekpleisters, elk met zijn eigen karakter. 

1. Kuta Beach 

Kuta Beach Bali

Kuta Beach is een levendig strand dat bekend staat om zijn uitstekende surfmogelijkheden, bruisende sfeer en levendige zonsondergangen. Het is een populaire bestemming voor surfers van over de hele wereld, met een overvloed aan winkels, restaurants en accommodaties langs de kustlijn. 

  • Bereikbaarheid: Kuta Beach is gelegen aan de zuidwestkust van Bali, op ongeveer 15 minuten rijden van de luchthaven Ngurah Rai. Je kunt Kuta bereiken met een taxi of een huurauto vanuit omliggende steden zoals Seminyak en Legian.
  • Toegankelijkheid: Directe toegang vanaf het vasteland. 
  • Ideaal tijdstip: Bezoek Kuta Beach bij voorkeur in de ochtend of vroege middag om de drukte te vermijden en te genieten van rustigere wateren om te zwemmen en te surfen. 
  • Duur: De reistijd vanaf de luchthaven Ngurah Rai bedraagt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het verkeer. 

2. Seminyak Beach 

Seminyak Beach

Seminyak Beach staat bekend om zijn luxe uitstraling en trendy beach clubs. Het biedt een relaxte sfeer met brede zandstranden en is een favoriet onder bezoekers die op zoek zijn naar een combinatie van luxe accommodaties, chique restaurants en uitstekende surfmogelijkheden. 

  • Bereikbaarheid: Seminyak ligt ten noorden van Kuta en is bereikbaar per taxi, huurauto of scooter vanuit omliggende gebieden. Het strand zelf ligt op loopafstand van de meeste accommodaties in Seminyak.
  • Toegankelijkheid: Directe toegang vanaf het vasteland. 
  • Ideaal tijdstip: Bezoek Seminyak Beach in de ochtend voor rustigere omstandigheden en om te profiteren van de ideale surfcondities. 
  • Duur: Afhankelijk van de verkeersomstandigheden, maar gemiddeld 30 minuten vanaf Kuta. 

3. Nusa Dua Beach 

Nusa Dua Beach Bali

Nusa Dua Beach staat bekend om zijn kalme wateren en witte zandstranden. Het is een ideale locatie voor zwemmen en snorkelen vanwege de beschutte baai en de aanwezigheid van koraalriffen. Het strand wordt omgeven door luxe resorts en biedt een exclusieve atmosfeer voor bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en luxe. 

  • Bereikbaarheid: Nusa Dua Beach ligt aan de zuidoostkust van Bali, dicht bij de stad Nusa Dua. Het strand is bereikbaar per taxi of huurauto vanuit omliggende hotels en resorts. 
  • Toegankelijkheid: Directe toegang vanaf het vasteland. 
  • Ideaal tijdstip: Bezoek Nusa Dua Beach bij laag tij voor de beste snorkel- en zomercondities. Veel hotels bieden ook shuttleservices naar het strand aan. 
  • Duur: Ongeveer 20 minuten rijden vanuit Kuta, afhankelijk van het verkeer. 

4. Sanur Beach 

Sanur Beach Bali

Sanur Beach staat bekend om zijn rustige wateren en gezinsvriendelijke sfeer. Het strand is ideaal voor zwemmers en watersportliefhebbers en biedt een prachtig uitzicht op zonsopgangen. Langs de kust vind je een mix van traditionele markten, restaurants en accommodaties die geschikt zijn voor alle budgetten. 

  • Bereikbaarheid: Sanur ligt aan de zuidoostkust van Bali, in de buurt van Denpasar. Het strand is bereikbaar per taxi of huurauto vanuit omliggende gebieden zoals Denpasar en Kuta.
  • Bootmaatschappijen: Vanuit Sanur vertrekken boten naar nabijgelegen eilanden zoals Nusa Lembongan en Nusa Penida. Populaire bootmaatschappijen zijn bijvoorbeeld Perama Tour en Scoot Fast Cruises. 
  • Ideaal tijdstip: Vertrek in de ochtend voor boottochten naar nabijgelegen eilanden en om te genieten van de rustige ochtenduren aan het strand. 
  • Duur: De boottocht naar Nusa Lembongan duurt ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

5. Padang Padang Beach 

Padang Padang Beach Bali

Padang Padang Beach staat bekend om zijn kleine baai, omgeven door rotsachtige kliffen en turkoois blauw water. Het is een populaire locatie voor surfers vanwege de consistente golven en intieme sfeer. Het strand is bereikbaar via een trap die leidt naar een natuurlijke poort tussen de rotsen, wat bijdraagt aan de avontuurlijke charme van deze bestemming. 

  • Bereikbaarheid: Padang Padang ligt aan de zuidwestkust van Bali, dichtbij Uluwatu. Het strand is bereikbaar via een trap naar beneden vanaf de parkeerplaats, die je gemakkelijk kunt bereiken per taxi of huurauto. 
  • Toegankelijkheid: Directe toegang vanaf het vasteland. 
  • Ideaal tijdstip: Bezoek Padang Padang in de vroege ochtend om de drukte te vermijden en te genieten van de rustige omstandigheden om te zwemmen en te surfen. 
  • Duur: Ongeveer 30-45 minuten rijden vanaf Kuta, afhankelijk van het verkeer en de exacte locatie. 

6. Jimbaran Bay 

Jimbaran Bay

Jimbaran Bay staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen en kalme wateren. Het strand biedt een scala aan visrestaurants direct aan het water, waar bezoekers kunnen genieten van verse zeevruchten terwijl de zon ondergaat. Het is een romantische locatie en een populaire keuze voor stelletjes en families die op zoek zijn naar een ontspannen avond aan zee. 

  • Bereikbaarheid: Jimbaran Bay ligt aan de zuidwestkust van Bali, dicht bij de luchthaven Ngurah Rai. Het strand is bereikbaar per taxi of huurauto vanuit omliggende steden zoals Kuta en Seminyak. 
  • Toegankelijkheid: Directe toegang vanaf het vasteland. 
  • Ideaal tijdstip: Bezoek Jimbaran Bay 's avonds voor een romantisch diner bij zonsondergang in een van de vele visrestaurants direct aan het strand. 
  • Duur: Ongeveer 10-15 minuten rijden vanaf de luchthaven Ngurah Rai. 

7. Balangan Beach 

Balangan Beach Bali

Balangan Beach staat bekend om zijn ruige kliffen, witte zandstranden en wereldklasse surfmogelijkheden. Het strand biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan en is populair bij zowel beginners als ervaren surfers. De afgelegen ligging draagt bij aan de rustige sfeer, ideaal voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad. 

  • Bereikbaarheid: Balangan Beach ligt aan de zuidwestkust van Bali, dichtbij Uluwatu. Het strand is bereikbaar via een trap naar beneden vanaf de parkeerplaats, die je kunt bereiken per taxi of huurauto.
  • Toegankelijkheid: Directe toegang vanaf het vasteland. 
  • Ideaal tijdstip: Bezoek Balangan Beach in de ochtend voor de beste surf omstandigheden en om te genieten van de spectaculaire uitzichten vanaf de kliffen.
  • Duur: Ongeveer 30-45 minuten rijden vanaf Kuta, afhankelijk van de verkeersomstandigheden. 

8. Lovina Beach 

Lovina Beach Bali

Lovina Beach staat bekend om zijn zwarte lavastranden en kalme wateren. Het strand is een populaire bestemming voor dolfijnen spotters, met boottochten die vroege ochtenden vullen met het spotten van speelse dolfijnen in de oceaan. Het is een ontspannen alternatief voor de drukkere zuidelijke stranden, met een scala aan accommodaties en restaurants langs de kust. 

  • Bereikbaarheid: Lovina ligt aan de noordkust van Bali, dichtbij Singaraja. Het strand is bereikbaar per taxi of huurauto vanuit omliggende hotels en resorts langs de noordkust. 
  • Toegankelijkheid: Directe toegang vanaf het vasteland. 
  • Ideaal tijdstip: Vertrek vroeg in de ochtend voor een boottocht om dolfijnen te spotten in hun natuurlijke habitat, wat een populaire activiteit is bij Lovina Beach.
  • Duur: Ongeveer 2-3 uur rijden vanaf Kuta, afhankelijk van de exacte locatie en het verkeer. 

9. Amed Beach 

Amed Beach Bali

Amed Beach is een verzameling van rustige vissersdorpjes langs de kust, bekend om zijn kleurrijke koraalriffen en diverse mariene leven. Het strand biedt uitstekende duikmogelijkheden, met tal van duikcentra die excursies aanbieden naar nabijgelegen scheepswrakken en onderwatergrotten. Het is een ideale locatie voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers die willen genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld. 

  • Bereikbaarheid: Amed ligt aan de oostkust van Bali, bekend om zijn duik- en snorkelmogelijkheden. Het strand is bereikbaar per taxi of huurauto vanuit omliggende hotels en resorts langs de oostkust. 
  • Bootmaatschappijen: Amed biedt toegang tot boottochten naar nabijgelegen duiklocaties en scheepswrakken. Lokale duikcentra zoals Bali Diving Academy organiseren regelmatig duikexcursies.
  • Ideaal tijdstip: Vertrek vroeg in de ochtend voor duik- en snorkelavonturen om de beste zichtbaarheid te garanderen. 
  • Duur: Ongeveer 2-3 uur rijden vanaf Kuta, afhankelijk van de exacte locatie en het verkeer. 

10. Menjangan Island 

Menjangan Island

Menjangan Island staat bekend om zijn ongerepte koraalriffen en kristalheldere wateren. Het eiland is een beschermd natuurgebied en biedt uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden. Het is de thuisbasis van een overvloed aan tropische vissen en zeeschildpadden, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers die de onderwaterwereld willen verkennen. 

  • Bereikbaarheid: Menjangan Island ligt in het noordwesten van Bali en is bereikbaar per boot vanuit het vasteland via verschillende bootmaatschappijen, zoals Menjangan Dynasty Resort en lokale touroperators. 
  • Bootmaatschappijen: Verschillende bootmaatschappijen bieden dagtochten naar Menjangan Island aan, inclusief snorkel- en duikexcursies. 
  • Ideaal tijdstip: Vertrek vroeg in de ochtend voor de boottocht naar Menjangan Island om de beste snorkel- en duikcondities te ervaren. 
  • Duur: De boottocht naar Menjangan Island duurt ongeveer 1-2 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vertrekplaats. 

Wil je meer weten over de mooiste stranden van Bali? Bekijk dan onze andere blogs en reisverhalen voor meer inspiratie en tips.